تاثیر تمرین تناوبی شدید و مصرف مکمل نانوسلنیوم بر بیان ژن‌های ناقل گلوکز4 و مایونکتین پانکراتیک در رت-های القاشده بادگزامتازون

نوع مقاله : مقاله پژوهشی

نویسندگان

1 گروه فیزیولوژی ورزش، واحد تهران شرق، دانشگاه آزاد اسلامی ، تهران، ایران .

2 گروه فیزیولوژی ورزشی،دانشکده علوم انسانی و علوم ورزشی ، واحد نجف آباد ،دانشگاه ازاد اسلامی ، اصفهان ، ایران

چکیده

هدف: این مطالعه به منظور، تاثیر مکمل نانوسلنیوم و تمرین تناوبی شدید بر بیان ژن های ناقل گلوکز4 و مایونکتین پانکراتیت در رت های القا شده با دگزامتازون انجام شد.
روش پژوهش: در این مطالعه تجربی تعداد 40 رت با نژاد ویستار نر در محدوده سنی 8 هفته به 5 گروه(کنترل سالم، کنترل القا، القا تمرین، القا مکمل، القا تمرین مکمل) تقسیم شدند. برای تضعیف سیستم ایمنی موش ها از تزریق دگزامتازون استفاده شد. برای گروه‌های مربوطه تمرین تناوبی و مکمل نانوسلنیوم به مدت چهار هفته اعمال گردید. پس از نمونه برداری، تجزیه تحلیل داده‌ها با استفاده روش RT-PCR انجام شد. از تحلیل واریانس دو راهه و آزمون تعقیبی توکی برای تعیین اختلاف در متغییرها بین گروه ها استفاده شد.
نتایج: برای ناقل گلوکز4 بین گروه کنترل القا با گروه‌های تمرین تناوبی با شدت بالا(0001/0=P، مکمل نانوسلنیوم(0001/0=P) و تمرین با مکمل (0001/0=P) اختلاف معنی‌داری مشاهده شد. همچنین برای ژن مایونکتین بین گروه کنترل القا با گروه‌های تمرین تناوبی با شدت بالا(0001/0=P) و تمرین با مکمل (0001/0=P) اختلاف معنی‌داری مشاهده شد. این درحالی بود که در مقایسه گروه‌های کنترل القا و مکمل اختلاف معنی‌داری مشاهده نشد(999/0=P).
نتیجه‌گیری: با توجه به نتایج تمرین تناوبی با شدت و مکمل نانوسلنیوم برای بیان ژن ناقل گلوکز4 و مایونکتین موثرند. به نظر می‌رسد تاثیر مصرف مکمل با تمرین تناوبی با شدت بالا تاثیر بیشتری نسبت به سایر مداخلات به تنهایی بر بیان ژن ناقل گلوکز4 و مایونکتین داشته است.

کلیدواژه‌ها

موضوعات