تراسفکشن پایدار سلول‌های استرومایی مغز استخوان توسط وکتورpSecTag2/HygroA-CNTF به‌منظور استفاده در درمان ضایعات نخاعی

نویسندگان

1 دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی ایلام و مرکز تحقیقات علوم اعصاب شفای بیمارستان خاتم‌الانبیا

2 دانشکده علوم پزشکی دانشگاه تربیت مدرس

3 مرکز تحقیقات علوم اعصاب شفای بیمارستان خاتم‌الانبیا

4 دانشکده علوم پایه دانشگاه تربیت مدرس

5 دانشکده پزشکی دانشگاه شاهد

چکیده

مقدمه و هدف: ژن (CNTF) که یکی از اعضای خانواده ژن‌های نوروتروفیک است، در محافظت بقا گانگلیون‌های سیلیاری و نورونی شرکت‌دارد. CNTF تمایز و بقای گونه‌های مختلف نورون‌های حسی ، حرکتی، اتونوم و الیگودندروسیت‌ها را افزایش‌می‌دهد. به‌منظور افزایش خاصیت نوروتروفیکBMSCs پلاسمید pSec-Tag2/hygroA-CNTF ساخته‌ و با استفاده از لیپوفکتامین وارد سلول‌های BMSCs شد.

مواد و روش‌ها: پلاسمید pSec-Tag2/hygroA-CNTF ساخته‌شد و با استفاده از سکانسینگ مورد تأیید قرارگرفت و با استفاده از لیپوفکتامین به سلول‌های BMSCs، وارد شد.میزان رونویسی در ژن مورد نظر توسط RT-PCR محاسبه و میزان بیان پروتئین با استفاده از وسترن بلات و الیزا بررسی‌شد.

نتایج: سکانسینگ نشان‌داد که پلاسمید pSec-Tag2/hygroA-CNTF، دارای توالی صحیحی است. پس از ترانسفکشن، بیان ژن CNTF و بیان پروتئینی آن با استفاده از RT-PCR و وسترن بلات تأییدشد.

نتیجه‌گیری: پلاسمید pSec-Tag2/hygroA-CNTF با داشتن بیان مناسب در سلول‌های BMSCs می‌تواند درصورت پیوند، سبب افزایش بازسازی سلول‌های آسیب‌دیده پس از ضایعه نخاعی شود.

کلیدواژه‌ها