دوره 16، شماره 78 - ( 10-1387 )                   جلد 16 شماره 78 صفحات 53-58 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


چکیده:   (19964 مشاهده)

  مقدمه و هدف: دیابت شیرین از شایع‌ترین بیماری‌ها در جوامع بشری است که مقابله با عوارض آن هزینه هنگفتی را به سیستم درمانی تحمیل می‌کند. مهم‌ترین و شاخص‌ترین علامت کلینیکی این بیماری، افزایش قند خون است که منجر به گلیکه‌‌شدن پروتئین‌های مختلف بدن می‌گردد و این امر، تغییر در ماهیت و ساختمان و عملکرد بیوشیمیایی آن‌ها را باعث می‌شود. یکی از راه‌های احتمالی درمان دیابت شیرین، کاهش یا مهار این واکنش است و به ‌نظر می‌رسد ‌‌استفاده از ترکیبات فنلی و آلکالوئیدی گیاهان در این راه مفید و مؤثر است. در مطالعه حاضر، اثر سه ترکیب کاتچین، کافئین و اسید گالیک موجود در گیاه چای بر گلیکه‌‌شدن آلبومین بررسی و مورد مقایسه قرار گرفت.

  مواد و روش‌ها: به منظور بررسی تأثیر کاتچین، کافئین و اسید گالیک بر واکنش گلیکه‌‌شدن آلبومین در برون تن در حضور غلظت‌های مختلف هر یک از این مواد مذکور، واکنش گلیکه‌‌شدن آلبومین در برون تن انجام شد و با روش تیوباربیتوریک اسید مورد سنجش قرار گرفت.

  نتایج: نتایج حاصل نشان داد که کاتچین، کافئین و اسیدگالیک مورد مطالعه در غلظت‌های سه گانه 1 گرم بر دسی‌لیتر، 2/0 گرم بر دسی‌لیتر و 1/0 گرم بر دسی‌لیتر دارای اثر مهاری بر واکنش گلیکه‌‌شدن آلبومین هستند و در این میان، کاتچین در غلظت 1 گرم بر دسی‌لیتر دارای بیش‌ترین اثر مهاری است (74/94 درصد).

  نتیجه‌گیری: نتایج این تحقیق نشان داد که هر سه ماده باعث کاهش واکنش گلیکه‌‌شدن آلبومین گردیدند و اثر مواد مذکور متناسب با فعالیت آنتی‌اکسیدانی آن‌ها است. بنابر این می‌توان دریافت که مصرف گیاه چای به علت داشتن ترکیباتی نظیر کاتچین، اسیدگالیک و کافئین می‌تواند با مهار یا کاهش گلیکاسیون پروتئین‌ها، مثل آلبومین، مانع از بروز برخی از عوارض بیماری دیابت شیرین گردد.

متن کامل [PDF 291 kb]   (1247 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي |