دوره 21، شماره 109 - ( 12-1392 )                   جلد 21 شماره 109 صفحات 43-52 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Survey of nutritional and anthropometric status and taste and smell sensitivity of children with Down syndrome in Ahvaz. daneshvarmed. 2014; 21 (109) :43-52
URL: http://daneshvarmed.shahed.ac.ir/article-1-839-fa.html
محمدشاهی مجید، هنردار رؤیا، کیارسی پگاه، سرمست شوشتری سکینه، حیدری فاطمه. بررسی وضعیت تغذیه‌ای، آنتروپومتریک و حساسیت چشایی و بویایی کودکان مبتلا به سندروم داون در شهرستان اهواز . دو ماهنامه علمی - پژوهشی دانشور پزشکی. 1392; 21 (109) :43-52

URL: http://daneshvarmed.shahed.ac.ir/article-1-839-fa.html


دانشيار گروه تغذيه مرکز تحقيقات تغذيه و بيماری‌های متابوليک دانشگاه علوم پزشکی جندی‌شاپور اهواز، ایران
چکیده:   (3253 مشاهده)

مقدمه و هدف: سندروم داون، متداول‌ترین اختلال کروموزومی انسان، با اختلال‌های متعدد ذهنی- حرکتی و حسی همراه است که می‌تواند بر وضعیت تغذیه افراد مبتلا اثرگذارد. مطالعه حاضر با هدف تعیین وضعیت تغذیه‌ای، آنتروپومتریک و حساسیت چشایی و بویایی کودکان مبتلا به سندروم داون طراحی‌شد. مواد و روش‌ها: این مطالعه مقطعی در سال 1390 روی 58 کودک مبتلا به سندروم داون در مراکز بهزیستی و استثنایی شهرستان اهواز انجام‌شد. اطلاعات دموگرافیک، آنتروپومتریک و غذایی با استفاده از پرسش‌نامه، به روش مصاحبه با والدین، جمع‌آوری‌شد و حساسیت چشایی و بویایی با استفاده از پرسش‌نامهShort Sensory Profile تعیین‌شد. داده‌ها با استفاده از نرم‌افزار SPSS17.0 تجزیه‌وتحلیل‌شدند و 05/0>P معنی‌دار درنظرگرفته‌شد. نتایج: براساس چارت‌های رشد مخصوص کودکان مبتلا به سندروم داون، 9/37 و 4/34 درصد کودکان مورد بررسی به‌ترتیب از نظر شاخص‌های وزن/ سن و BMI بالاتر از صدک 75 بودند. نسبت آب خارج‌سلولی به کل آب بدن در دختران به‌طور معنی‌داری، بالاتر از پسران بود. دریافت چربی غذایی، بیشتر از مقادیر توصیه‌شده و میانگین امتیاز پرسش‌نامه حساسیت چشایی و بویایی 0/2±5/13 بود. نتیجه‌گیری: بیش از یک‌سوم کودکان مورد بررسی براساس معیارهای وزن/ سن و BMI چاق بودند. مصرف بیشتر غذاهای پرچرب و پرکالری و حساسیت بالاتر به محرک‌های چشایی و بویایی می‌تواند در ایجاد چاقی آنها مؤثر باشد؛ در این راستا، لزوم ارائه آموزش‌های تغذیه به والدین و اصلاح الگوی غذایی، ضروری به‌نظرمی‌رسد.

متن کامل [PDF 734 kb]   (648 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تغذیه

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
کد امنیتی را در کادر بنویسید

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به دانشور پزشکی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2015 All Rights Reserved | Daneshvar

Designed & Developed by : Yektaweb