دوره 20، شماره 106 - ( 6-1392 )                   جلد 20 شماره 106 صفحات 25-34 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Ansarian E, Kazemi M, Nematy M, Akhondzadeh Basti A, Mousavi T. A comparative study of total colony count of the lactobacilli strains during the shelf-life in some samples of commercial probiotic yoghurts. daneshvarmed. 2013; 20 (106) :25-34
URL: http://daneshvarmed.shahed.ac.ir/article-1-763-fa.html
انصاریان احسان، کاظمی مریم، نعمتی محسن، آخوندزاده بستی افشین، موسوی طناز. بررسی مقایسه‌ای شمارش سویه‌های لاکتوباسیلوس در طول زمان ماندگاری در چند نمونه ماست پروبیوتیک صنعتی. دو ماهنامه علمی - پژوهشی دانشور پزشکی. 1392; 20 (106) :25-34

URL: http://daneshvarmed.shahed.ac.ir/article-1-763-fa.html


دانشيار گروه تغذیه، مراکز تحقیقات بیوشیمی تغذیه، سرطان و جراحی‌های آندوسکوپیک کم تهاجمی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد
چکیده:   (4707 مشاهده)

 

مقدمه و هدف: لاکتوباسیوس‌ها از میکروارگانیسم‌های اصلی ماست پروبیوتیک هستند که برای اثربخشی بالینی باید از نظر تعداد و میزان بقا در زمان ماندگاری ماست در حد مطلوب حفظ­شوند. هدف این مطالعه ارزیابی شمارش لاکتوباسیلوس‌ها در چند نمونه ماست پروبیوتیک از برندهای معمول لبنی در زمان ماندگاری بود.

 

 

 

مواد و روش‌ها: در این مطالعه مقطعی50 نمونه ماست پروبیوتیک (10 نمونه از 5 برند) تهیه و کدگذاری­شد. پس از کشت سطحی، کلونی‌های تمامی سویه‌های لاکتوباسیلوس در 2 نوبت (1: روز میانی و 2: روز پیش از پایان دوره ماندگاری) شمارش­شد و در نوبت دوم، pH نمونه‌ها نیز اندازه‌گیری­شد. داده‌ها با نرم‌افزار SPSS آنالیزشد.

 

 

 

نتایج:  میانگین شمارش لاکتوباسیلوس­ها در 4 برند ارزیابی­شده در کشت نوبت 2 کمتر از نوبت 1 بود (002/0 p). ماکزیمم لاکتوباسیلوس شمارش­شده در تمامی نمونه‌ها کمتر از حداقل میزان توصیه­شده­بود (0001/0CFU/mL, p <  106 vs. 105×9/2). pH اندازه‌گیری­شده در تمامی نمونه‌ها در پایان دوره نگهداری از pH مطلوب کمتر بود (0001/0p <).

 

 

 

نتیجه­گیری: کمتربودن میانگین شمارش کولونی‌های لاکتوباسیلوس در مدت ماندگاری و بالاتربودن اسیدیته نمونه‌ها در پایان دوره نگهداری در مقایسه با میزان مطلوب، خواص پروبیوتیک ماست‌های ارزیابی­شده و احتمال اثربخشی بالینی آنها را به­صورت جدی کاهش­می‌دهد؛ علاوه­بر آزمایش­های کنترل کیفی منظم براساس پروتکل‌های کشوری استاندارد، انجام مطالعات گسترده‌تر در این زمینه پیشنهاد­می‌شود.

 

متن کامل [PDF 837 kb]   (624 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي |

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
کد امنیتی را در کادر بنویسید

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به دانشور پزشکی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2015 All Rights Reserved | Daneshvar

Designed & Developed by : Yektaweb