دوره 17، شماره 86 - ( 2-1389 )                   جلد 17 شماره 86 صفحات 47-54 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

rostami S, momeni Z, behnam rasouli M, ghayour N. Comparison of antioxidant effect of Melissa officinalis leaf and vitamin C in lead acetate-induced learning deficits in rat. Daneshvar Medicine. 2010; 17 (86) :47-54
URL: http://daneshvarmed.shahed.ac.ir/article-1-28-fa.html
رستمی ساره، مومنی زینب، بهنام رسولی مرتضی، غیور نرگس. مقایسه اثر آنتی‌اکسیدانتی برگ گیاه بادرنجبویه (Melissa officinalis) با ویتامین «ث» بر اختلالات یادگیری ناشی از استات سرب در رت. دو ماهنامه علمی - پژوهشی دانشور پزشکی. 1389; 17 (86) :47-54

URL: http://daneshvarmed.shahed.ac.ir/article-1-28-fa.html


چکیده:   (14943 مشاهده)

  مقدمه و هدف: اکسیدانت‌ها دارای اثرات مخربی بر یادگیری و حافظه هستند. سرب نیز به واسطه ایجاد استرس اکسیداتیو دارای اثرات مشابهی است. هدف از اجرای مطالعه حاضر، بررسی و مقایسه اثرات آنتی‌اکسیدانتی بالقوه بادرنجبویه با اثرات آنتی‌اکسیدانتی ویتامین ث بر اختلالات یادگیری ناشی از تجویز استات سرب در دوره جنینی و شیرخوارگی است.

 

  مواد و روش کار: پانزده رت نژاد ویستار آمیزش‌یافته به یک گروه کنترل و چهار گروه آزمایشی شامل: بادرنجبویه (5/1درصد)، سرب (2/0درصد)، بادرنجبویه+سرب و ویتامین ث+سرب (کنترل مثبت) تقسیم شدند. تجویز بادرنجبویه به همراه جیره غذایی و سرب و ویتامین ث از طریق آب آشامیدنی صورت گرفت. تیمار از روز هفت حاملگی شروع و طی دوران بارداری و شیرخوارگی نوزادان ادامه داشت. پس از آن و زمانی که زاده‌ها به سن چهار ماهگی رسیدند، از زاده‌های متعلق به هر مادر دو رت نر انتخاب و قابلیت یادگیری و دوام آن به وسیله ماز T چندواحدی مورد بررسی قرار گرفت.

 

  نتایج: نتایج به دست آمده نشان داد که اگرچه در مقایسه با سایر گروه‌ها، میزان یادگیری و دوام آن در گروه کنترل منفی (سرب) به طور چشمگیری کاهش می یابد (05/0 p <)، اما بین گروههای کنترل، کنترل مثبت و گروه‌های آزمایشی تفاوت معناداری وجود ندارد.

 

  نتیجه‌گیری: از آنجا که گروه بادرنجبویه+ سرب تفاوت معناداری با گروه سرب+ ویتامین ث ندارد و بادرنجبویه اثرات مشابه با ویتامین ث را نشان داد، می‌توان از آن به‌عنوان یک آنتی‌اکسیدانت طبیعی نام برد.

متن کامل [PDF 346 kb]   (1534 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي |

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA code

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به دانشور پزشکی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2019 All Rights Reserved | Daneshvar

Designed & Developed by : Yektaweb