دوره 18، شماره 91 - ( 12-1389 )                   جلد 18 شماره 91 صفحات 29-36 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Dadashpour M, Rasooli , I, Rezaei M B, Sefidkon F, Taghizadeh M, Darvish Alipour Astaneh S. Ferrous ion chelating, nitric oxide radical scavenging and cytotoxicity of Satureja sahendica Bornm. essential oil. daneshvarmed. 2011; 18 (91) :29-36
URL: http://daneshvarmed.shahed.ac.ir/article-1-205-fa.html
کلاتینگ یون فروس، رادیکال‌زدایی نیتریک اکساید و سمیت سلولی اسانس مرزه سهند. دو ماهنامه علمی - پژوهشی دانشور پزشکی. 1389; 18 (91) :29-36

URL: http://daneshvarmed.shahed.ac.ir/article-1-205-fa.html


چکیده:   (7841 مشاهده)

مقدمه و هدف: استفاده از گیاهان به عنوان آنتی­اکسیدان در فراوری­های غذایی،  امیدی برای جایگزینی آنتی­اکسیدان­های سنتتیک است. درباره خواص بیولوژیک اسانس مرزه سهند تاکنون مطالعه و بررسی نشده­است.

 

مواد و روش­ها: فعالیت کلاتینگ یون فروس، رادیکال­زدایی نیتریک اکساید و سمی­بودن سلولی اسانس های مرزه سهند و مرزه تجاری بررسی و مقایسه گردید.

 

نتایج: واکنش کلاتینگ وابسته به دوز و با IC50 برابر 750 و 190 میکروگرم به ترتیب در اسانس مرزه سهند و مرزه تجاری بود. قدرت رادیکال­زدایی نیتریک اکساید با IC50  برابر 6 و 195 میکروگرم اسانس به ترتیب در مرزه سهند و مرزه تجاری تعیین­شد. فنل کل اسانس­های بالا به ترتیب معادل 53/8±5/170 و24/2±83/23 میکروگرم گالیک اسید در هر میلی­گرم نمونه تعیین­شد. سمیت سلولی اسانس مرزه سهند و مرزه تجاری بر سلول­های طبیعی انسان به صورت 50 درصد غلظت ممانعت (IC50) به­ترتیب μg 66/253 و μg 1490 و این سمیت در خصوص سلول­های سرطانی به­ترتیب  μg 19/0 و μg 09/1 بود.

 

نتیجه‌گیری: نتایج نشان­دهنده ارزش غذایی این­گونه گیاهان در پیشگیری از تشکیل محصول­های سمی نیتروژن واکنشگر بوده، مرزه می­تواند به عنوان یک آنتی­اکسیدان خوب مستقیم NO و O2 را بزداید. با توجه با  خاصیت کشندگی سلول­های سرطانی اسانس با مقادیر کم اسانس می توان نتیجه­گرفت که در مبارزه با سلول­های سرطانی، اسانس مرزه بر به سلول­های طبیعی آسیبی­نمی­رساند.

متن کامل [PDF 187 kb]   (1068 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي |

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
کد امنیتی را در کادر بنویسید

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به دانشور پزشکی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2015 All Rights Reserved | Daneshvar

Designed & Developed by : Yektaweb