دوره 25، شماره 134 - ( 2-1397 )                   جلد 25 شماره 134 صفحات 9-26 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Rajabi A, Siahkouhian M, Akbarnejad A. The adaptability of serum irisin, lipid profile, and insulin resistance to an aerobic exercise and the consumption of saffron and its sustainability in type 2 diabetic women. Daneshvar Medicine. 2018; 25 (134) :9-26
URL: http://daneshvarmed.shahed.ac.ir/article-1-1920-fa.html
رجبی علی، سیاه کوهیان معرفت، اکبرنژاد علی. سازگاری مقادیر سرمی آیریزین، پروفایل لیپیدی و مقاومت به انسولین به یک دوره تمرین هوازی و مصرف خوراکی سرگل زعفران و نیز ماندگاری پس از آن در زنان چاق دیابتی نوع 2. دو ماهنامه علمی - پژوهشی دانشور پزشکی. 1397; 25 (134) :9-26

URL: http://daneshvarmed.shahed.ac.ir/article-1-1920-fa.html


گروه تربیت‌بدنی و علوم ورزشی، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل، ایران
چکیده:   (346 مشاهده)
مقدمه و هدف: به‌منظور مطالعه نقش مفید فعالیت هوازی و مصرف خوراکی گیاه زعفران که دارای خواص بیولوژیکی متنوع است. سازگاری مقادیر سرمی آیریزین، پروفایل لیپیدی و مقاومت به انسولین، به یک دوره تمرین هوازی و مصرف خوراکی سرگل زعفران و نیز ماندگاری پس از آن در زنان چاق دیابتی نوع 2 مورد بررسی قرار گرفت.
 
مواد و روش­ها: 48 زن چاق دیابتی نوع 2 به‌صورت تصادفی به چهار گروه مساوی (تمرین+زعفران، تمرین+دارونما، زعفران، دارونما) تقسیم شدند. گروه تمرین+زعفران و تمرین+دارونما به مدت 8 هفته (سه جلسه در هفته، تمرین هوازی با شدت 60 تا 75 درصد ضربان قلب بیشینه) انجام دادند. دوز روزانه 400 میلی­گرم پودر سرگل زعفران (یک‌بار در روز) به مدت دو ماه استفاده شد. دارونما، محتوی 400 میلیگرم آرد گندم بود. در ادامه متغیرهای آیریزین، پروفایل لیپیدی و HOMA-IR موردبررسی قرار گرفتند.
 
نتایج: نتایج نشان داد، در مرحله پس‌آزمون در متغیر TC، TG، LDL-C، HOMA-IR و درصد چربی بدن (کاهش، در گروه­های دریافت‌کننده مداخله و تغییر غیر معنی­دار در گروه دارونما)، HDL-C و آیریزین (افزایش، در گروه­های دریافت‌کننده مداخله و تغییر غیر معنی­دار در گروه دارونما)، بین گروه، تمرین+زعفران، با تمرین+دارونما، تمرین+زعفران، با زعفران، تمرین+زعفران، با دارونما، تمرین+دارونما، با دارونما، زعفران، با گروه دارونما، اختلاف معنیدار بود (05/0P<). همچنین در متغیر وزن و BMI، بین گروه تمرین+زعفران (کاهش)، با دارونما، تمرین+دارونما (کاهش)، با دارونما و زعفران (کاهش)، با گروه دارونما (افزایش غیر معنی­دار)، اختلاف معنیدار بود (05/0P<).
 
نتیجه­ گیری: هشت هفته تمرین هوازی و مصرف زعفران به‌تنهایی بر شاخص­های مرتبط با بیماری دیابت نوع 2 اثر معنی­داری دارد. باوجود این مصرف خوراکی زعفران همراه با تمرین هوازی دارای اثرات بیشتری بر کنترل این شاخص­ها می­باشند.
متن کامل [PDF 1073 kb]   (117 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: فیزیولوژی ورزش

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA code

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به دانشور پزشکی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2018 All Rights Reserved | Daneshvar

Designed & Developed by : Yektaweb