دوره 22، شماره 118 - ( 6-1394 )                   جلد 22 شماره 118 صفحات 35-42 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Predictors of fruit and vegetable consumption in students: Using the theory of planned behavior. daneshvarmed. 2015; 22 (118) :35-42
URL: http://daneshvarmed.shahed.ac.ir/article-1-1249-fa.html
بابازاده توحید، تقدیسی محمدحسین، صدقی فرد زهرا، اعظم کمال، وفا محمدرضا، مرادی فاطمه و همکاران.. پیشگویی‌کننده‌های مصرف میوه و سبزی در دانش‌آموزان: کاربرد نظریه رفتار برنامه‌ریزی‌شده. دو ماهنامه علمی - پژوهشی دانشور پزشکی. 1394; 22 (118) :35-42

URL: http://daneshvarmed.shahed.ac.ir/article-1-1249-fa.html


کارشناسی ارشد آموزش بهداشت، مرکز پژوهشهای سلامت مبتنی بر مشارکت جامعه، پژوهشکده کاهش رفتارهای پرخطر، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران
چکیده:   (1731 مشاهده)
مقدمه و هدف: مصرف ناکافی میوه و سبزی در دانش‌آموزان، نوعی عامل خطر برای [ابتلا به] برخی از بیماری‌های مزمن، مانند سرطان‌ها و بیماری‌های قلبی- عروقی در بزرگسالی محسوب‌می‌شود. این مطالعه با هدف تعیین میزان مصرف روزانه میوه و سبزی در دانش‌آموزان شهرستان چالدران انجام‌شده‌است. مواد و روش‌ها: در این مطالعه مقطعی، 184 دانش‌آموز ابتدایی به‌‌صورت تصادفی خوشه‌ای از مدارس پسرانه انتخاب‌شدند. ابزار گردآوری اطلاعات، پرسش‌نامه محقق‌ساخته و یادآمد 24 ساعته میوه و سبزی بود. پایایی سازه‌های پرسش‌نامه محقق‌ساخته با 82/0=α تأییدشد. پس از تأیید پایایی و روایی پرسش‌نامه، اطلاعات جمع‌آوری‌شدند و سپس، با نرم‌افزار 20SPSS و آنالیزهای آماری تحلیل رگرسیون خطی، همبستگی پیرسون و آزمون‌های توصیفی، مورد تجزیه‌وتحلیل قرارگرفتند. نتایج: نتایج نشان‌دادند که میانگین (انحراف معیار) مصرف میوه و سبزی، 47/1 (32/0) واحد در روز است. براساس آنالیز رگرسیونی، «هنجارهای انتزاعی، میزان پول توجیبی و قصد رفتاری»، 39% تغییرهای مصرف میوه و سبزی را پیش‌بینی‌می‌کنند ( =0.39, F=10.72, p<0.001)؛ هچنین براساس این مدل، نگرش، 20% تغییرهای قصد مصرف میوه و سبزی را پیش‌بینی‌می‌کند( =0.20, F=6.68, p=0.01). نتیجه‌گیری: مصرف میوه در دانش‌آموزان، از مقدار توصیه‌شده سازمان بهداشت جهانی، کمتر است؛ همچنین براساس یافته‌های این مطالعه، بایستی در طراحی مداخلات آموزشی برای دانش‌آموزان ابتدایی، به متغیرهای» قصد رفتاری و هنجارهای انتزاعی» توجه‌کرد؛ علاوه‌برآن، وضعیت اقتصادی هم می‌تواند عاملی مؤثر در مصرف میوه و سبزی به‌شمارآید.
متن کامل [PDF 677 kb]   (574 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تغذیه

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
کد امنیتی را در کادر بنویسید

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به دانشور پزشکی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2015 All Rights Reserved | Daneshvar

Designed & Developed by : Yektaweb