TY - JOUR ID - 1380 TI - تأثیر سیر بر فشار خون در بیماران دیابتی نوع2 JO - دانشور پزشکی JA - DANESHMED LA - fa SN - 2716-9723 AU - افخمی‌اردکانی, دکتر محمد AU - کمالی‌اردکانی, دکتر عبدالرزاق AD - Y1 - 2020 PY - 2020 VL - 16 IS - 3 SP - 1 EP - 6 KW - سیر KW - فشار خون KW - دیابت نوع 2 DO - N2 -   مقدمه: فشار خون بالا از ریسک فاکتورهای شایع همراه با دیابت بوده، موجب تشدید عوارض قلبی عروقی که علت اصلی مرگ و میر در بیماران دیابتی است، می‌گردد. جهت کاهش گلوکز خون و اصلاح فشار خون، رژیم‌های غذایی متفاوت و داروهای شیمیایی و گیاهی متعددی وجود دارند. از بین گیاهان دارویی، سیر از زمان‌های قدیم جهت کنترل دیابت و کاهش فشار خون مورد توجه قرار گرفته‏‏است. در این مطالعه، اثر گارسین (قرص سیر محصول شرکت گل دارو) بر روی فشار خون بیماران دیابتی نوع 2 مورد بررسی قرار گرفت.   مواد و روش‌ها: در این مطالعه بالینی که به روش قبل و بعد انجام شد، 45 بیمار که مبتلا به دیابت نوع 2 بودند مورد بررسی قرار گرفتند. این بیماران به مدت 4 هفته تحت درمان با قرص گارسین (محصول شرکت گل دارو) روزی سه عدد قرار گرفتند. فشار خون بیماران هنگام شروع مطالعه و در پایان مطالعه اندازه‌گیری شد.   نتایج: قرص سیر (گارسین) به ‌صورت معنا‌دار موجب کاهش فشار خون سیستولیک و دیاستولیک به ترتیب به میزان 85/12 ± 15/10 و 55/4 ± 5/3 میلی‌متر جیوه گردید (001/0 p =). در این مطالعه، رابطه معنا‌داری بین تغییرات فشار خون با سن، جنس، مدت ابتلا به دیابت و نمایه توده بدنی وجود نداشت.   نتیجه‌گیری: نتایج این مطالعه نشان داد که مصرف قرص سیر به میزان 900 میلی‌گرم در روز در بیماران دیابتی نوع 2 باعث کاهش فشار خون سیستولیک و دیاستولیک می‌شود. بنابراین می‌توان از قرص سیر در درمان بیماران دیابتی که دارای فشار خون بالا هستند استفاده کرد. UR - https://daneshvarmed.shahed.ac.ir/article_1380.html L1 - https://daneshvarmed.shahed.ac.ir/article_1380_a83106d0c1c97cd5ffd9ee76dfb6a3fb.pdf ER -